Direktlänk till inlägg 8 maj 2008

Får man gilla Tokio Hotel?

Av Woodpig - 8 maj 2008 01:30

Vi lever i yttrandefrihet. Det innebär att man ska få säga och tycka vad man vill så länge det inte går emot lagar som "hets mot folkgrupp" eller dylikt. Trots detta blir man fullkomligt utskrattad om man offentligt går ut med att man diggar exempelvis Tokio Hotel eller My Chemical Romance.


På UKM i Deje hade en grupp ungdomar gjort en ironisk musikvideo om Tokio Hotel, och när det offentliggjordes att en Tokio Hotel-låt skulle spelas i bakgrunden gick en lång och hatfull suck genom publiken. Ända ifrån konferencierernas pålagda flin till bakre dörrarna hördes ett ytterst kollektivt och nedstämt sus. 


Men jag hörde något annat. Kanske var det bara jag, men jag såg folkets osäkra blickar. "Det kanske är dags att sucka nu", tänkte många av de och väntade på kompisens reaktion innan de rörde en ansiktsmuskel.


Det pratas mycket om att det skulle vara mainstream att gilla Tokio Hotel eller My Chemical Romance. Jag anser att det har blivit precis tvärtom. Plötsligt har det blivit extremt populärt att vara annorlunda, och att gilla indie som tidigare varit en potentiell one-way-road till utstötthet har blivit superpopulärt.


Jag beundrar tjejen i min klass som öppet erkänner att hon gillar Tokio Hotel. Visst, hela bandet är en megakommersiell produkt, men det lilla jag hört av deras musik har varit fullt värdigt att lyssna på, även om det inte riktigt faller in i min genre.


Tillbaka till UKM i Deje... 


Samtidigt som flinen och kommentarerna avlöste varandra, såg jag något extra, och jag vet inte om det bara var jag, men jag såg en hel del fötter som stampade takten. Fötterna är som bekant den del av kroppen som är svårast att försöka ljuga med. Vissa diggade helt enkelt, men mainstreamidealet säger att det inte är ok att tycka om vissa band, så de som gillar Tokio Hotel får helt enkelt lyssna på något annat.


Sjukt om du frågar mig. Släpp alla ideal nu för fan, det börjar bli så jävla gammalt. Ha dreads om du vill det, ha rosa skor med lila elefanthundar på om du vill det, lyssna på Amy Diamond featuring Darin om du vill det, för det finns inga rätt eller fel, och det finns inget starkare än att gå genom livet enligt sina egna principer.


Tack för att du lyssnade på mig.


/Wood

 
 
Ingen bild

MLi

8 maj 2008 06:44

Du skriver väldigt, väldigt bra. Håller såklart med i dina åsikter.

 
pernilla

pernilla

8 maj 2008 08:27

Jag håller med dig!

http://pernillasalo.bloggagratis.se

 
Tovis

Tovis

8 maj 2008 09:12

Fast att lyssna på rixFM wannabe emo B-band är faktiskt enligt mig ganska tråkigt. Även om det i någon annans ögon är bra musik.

Förövrigt blir man inte alls utskrattad.

Ta Sveriges största bloggerska till exempel. Stor förebild för många unge tjejer, skriver ändå om TH i princip varje dag.

My Chemical Romance är världens sämsta band. De dör jag hellre än att lyssna på.

http://sjufyrtiosju.bloggagratis.se

 
Tovis

Tovis

8 maj 2008 09:16

''Släpp alla ideal nu för fan, det börjar bli så jävla gammalt. Ha dreads om du vill det, ha rosa skor med lila elefanthundar på om du vill det, lyssna på Amy Diamond featuring Darin om du vill det, för det finns inga rätt eller fel, och det finns inget starkare än att gå genom livet enligt sina egna principer.''

Du snackar ju själv om att det är just det som är dagens mainstream. Att vara indie.

Så jag tror inte att någon direkt skulle skämmas över att ha sina rosa elefantskor. Om den inte är helindie förstås.

http://sjufyrtiosju.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Wood

8 maj 2008 13:15

Tove.

Men jag säger inte att man ska försöka vara, eller inte vara, mainstream. Jag säger att man ska vara sig själv. Resten är bara objektivt.

 
Tovis

Tovis

8 maj 2008 15:30

''att gilla indie som tidigare varit en potentiell one-way-road till utstötthet har blivit superpopulärt.''

Det fattar jag iallafall. Efter att ha blivit utpekad och utskrattad, då jag inte lyssnade på My Chemical Romance och annat istället för mitt gamla Kent.

Förövring saknar jag dig som bara tusan nu. Jävla spelning :)

http://sjufyrtiosju.bloggagratis.se

 
Ingen bild

M.

8 maj 2008 15:34

en helt klockren blogg.

 
Elisabeth

Elisabeth

8 maj 2008 19:00

Bästa jag har läst på ett bra tag. Kanske till och med på hela året.

http://ingentinggatan.blogg.se

 
Månen

Månen

8 maj 2008 19:08

Woodpig. Du har själv argumenterat om hur du avskyr radiomusik. Fast det kanske betyder att du inte tolerar musiken, och inte att du inte tolererar lyssnarna? Jag vet inte.

"Sedan bryter helvetet loss totalt och förstör hela min dag... !Mitt namn är Lena Philipssoooon!!!" sjunger hon. Kvinnan som jag aldrig kommer att förstå mig på. Hon blir känd på en låt som hon inte skrivit själv (Ont, det gör ont) och kröner sedan sig själv till legend genom att vara århundradets mest diviga programledare för nästa års melodifestival.

Så varför Sverige, varför lyssnar ni på den här smörjan? Varför protesterar ni inte? Själv sitter jag med mp3 på högsta volym i bilen och aktar mig noga för att minsta lilla ton från radion ska nå mina öron."


Direktkopierat från ditt inlägg. "Vad fan händer i radio egentligen?"

Där pratar du om hur avskyvärd den sortens musik är, och att du inte har någon som helst förståelse för hur någon kan uppskatta sådan musik.

Däremot kan jag också erkänna att jag har nolltolerans mot radiomusik.

/Månen.

PS: WOW. Jag vågade säga emot Woodpig!







http://moonlander.bloggagratis.se

 
Tovis

Tovis

8 maj 2008 22:52

Men månen han kanske ändrade sig! Ja, det kan man väl få göra... :) höhö

http://sjufyrtiosju.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Wood

8 maj 2008 23:20

Månen.

Jag anser inte att jag säger emot mig själv ändå. Det är som att fråga sig själv hur vissa personer kan uppskatta att få en dolme i stjärten. Fullkomligt oförståeligt för mig, men jag beter mig inte annorlunda mot homosexuella för det.

(För att undvika tjat): Ja, jag är medveten om att även tjejer innehar ett stycke rövhål.

 
Ingen bild

Tovis

8 maj 2008 23:27

Du är väldigt söt. Och jag är döende av Oskarabstinens.

Vad är ett rövhål förresten?

 
Ingen bild

Josef

15 maj 2008 11:52

Rätt.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Woodpig - 31 augusti 2009 14:08

Bibblan

Av Woodpig - 22 augusti 2009 13:33

Fokuserad och taggad inför spelning på Solliden Rock klockan 19:40. Haft en krypande känsla om att snart är det dags sen igår eftermiddag.   Brukar inte vara nervös såhär långt innan. Blir nog speciellt idag.Ska bli askul. Kom förbi vetja. ...

Av Woodpig - 25 juli 2009 23:06

Filip och Fredrik har etablerat sig något så sinnessjukt inom svensk media de senaste 9 åren, och det är väl inte så konstigt egentligen. De har skruvat hela det blyga svenska konceptet och bjudit på sig själva mer än något annat programledarpar tidi...

Av Woodpig - 23 juli 2009 19:15

John Butler, Brian Caroll och John Petrucci är alla fantastiska akustiska gitarrister som jag inspirerats mycket av. En annan musiker som verkligen rycker i min intressenerv är Andy Mckee.    Gör dig själv en tjänst och spana in hans låt Rylynn (som ...

Av Woodpig - 22 juli 2009 13:00

Min undersökning har gett resultat! Skakande 34.9 % tycker att 1973 är Sveriges bästa namn. Sören hamnade på andra plats med 20.9 % av rösterna.   Further proving my theory att svenskar super för mycket på semestern. 1973 är inget namn! Det är ett å...

Presentation

Omröstning

Vilket är Sveriges bästa namn?
 Henke
 Lars-åke
 Linni
 Sören
 1973

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards