Direktlänk till inlägg 18 oktober 2007

Tjej i lumpen? Jag vet inte jag...

Av Woodpig - 18 oktober 2007 19:52

Det tjatas mycket i diverse kampanjer om att lumpen är alldeles för inriktad på killar och att tjejer knappast får någon chans att utilda sig till soldat. Det finns en simpel anledning till detta. Tjejer utvecklar genetiskt sett endast hälften så starka muskelbildningar som killar på överkroppen. Att skicka en tjej till lumpen gör att jämföra med att bygga en bro med ett svagare virke med flit. Bli nu inte arga tjejer, det kommer förklaringar på allt.   


Tjejer och killar får göra samma fysiska övningar i lumpen. För tjejer är detta alltså dubbelt så ansträngande med tanke på att de endast är hälften så starka på överkroppen. När man i slutändan hamnar i en riktig krigssituation får männen vänta på kvinnorna som helt enkelt inte orkar lika mycket.


Så snälla Gudrun Schyman. Lämna feminismen utanför områden som du inte förstår dig på. Visst är det viktigt att tjejer och killar ska ha samma lön, samma betyg och samma rättigheter, men när det går så långt som att man ska sätta in kvinnorna i krig, då är det dags att säga ifrån. Det kan aldrig vara gentiskt rättvist, så är vi skapade och så förblir vi. Den dagen då mänskligheten är såpass utvecklad att män och kvinnor har exakt samma muskelmassa kan vi diskutera igen.   

 
 
Ingen bild

2t

18 oktober 2007 20:13

Så jävla rätt. Killar är i princip bättre än oss tjejer på allt. Bara att inse och anpassa sig.

 
Ingen bild

Ryssen

18 oktober 2007 20:16

helt korrekt det är ju som att killar skulle kräva att få föda barn det funkar helt enkelt inte...

 
Ingen bild

Odi

18 oktober 2007 20:37

joo, rätt. men de FINNS tjejer som är starkare än vissa killar., vfr ens gå efter kön?!, dom starkaste får ut i krig

 
Ingen bild

Wood

18 oktober 2007 20:40

Efter ett års lumpen är det självklart att killarna där är starkare än tjejerna. Jämför inte motionsgunnel med soffliggarmats när vi pratar om lumpen.

 
Ingen bild

wtf

19 oktober 2007 07:44

så bara för att tjejer inte utvecklar lika mycket styrka under puberteten som killar gör, så anser du altså att dom absolut inte kan träna upp sig eller? De flesta av de få tjejerna som söker in till lumpen kan du ge dig fan på att dom kämpar. Tjejer utvecklar muskler lite långsammare än killar, men det betyder verkligen inte att det inte finns tjejer som är fysiskt starkare än killar!

 
Ingen bild

Wood

19 oktober 2007 16:47

En lätt irritering växer innanför pannbenet på mig. Självklart skickas de starkaste till krig, men då man redan har ett urval muskelberg till grabbar som gärna käkar diesel till sin müsli finns det helt enkelt ingen möjlighet för en tjej att kunna hänga med i pressen och tempot som faktiskt finns där nere.

När vi sedan kommer till ren motion så finns det såklart tjejer som har bättre kost och träningsvanor än killar och därav är fysiskt starkare. Tänk längre än näsan räcker och läs tidigare kommentarer tack.

 
Ingen bild

wtf

19 oktober 2007 18:23

jaaaduu, VEM är de som ska tänka längre om inte lilla woodie? det finns starka tjejer som kan knäcka dom där stora killarna, de finns tjejer som "gärna käka diesel till sin müsli". du verkar inte veta något om hur det ligger till, så försök inte ens yttra dig om det, fördomsfulla jävel...

 
Ingen bild

Ryssen

19 oktober 2007 18:45

Denna lilla feminist får nog tänka lite längre ja. Bara att inse fakta, har du ett urval som täcker en hel befolkning är det klart som fan att det är enbart män som platsar, det är som om dom i de lite äldre krigen skulle välja att rida på kossor istället för hästar

 
Ingen bild

wtf

19 oktober 2007 18:48

varför läser du inte vad jag skriver? jag skriver att det finns tjejer som är minst starkare än killar, varför ska ni då säga att alla tjejer är klena? så tänk efter lite själv du

 
Ingen bild

Wood

19 oktober 2007 19:23

Det är inte jag som är "Ryssen", sortera dina glåpord tack.

För övrigt så är det ju vetenskapligt bevisat att tjejer har 50 % mindre kroppsmuskulatur än killar. Kan du inte bara acceptera att könen är bra på olika saker? Den här konversationen är avslutad. Jag spiller inte tid på att konversera med trångsynta människor som inte vågar se realismen i vitögat.

För övrigt. Innan du kommenterar en blogg, se till att alltid läsa den ordentligt så att du inte gör bort dig som du just har gjort.

Ha en fortsatt trevlig dag.

 
Ingen bild

Didrik

19 oktober 2007 19:52

hehe, roande disskusion! jag kan ju inte göra annat än att hålla med om att killar är överlägsna tjejer på det fysiska planet. Samtidigt är det ju mkt sällan det är dessa Man-mot-man situatíoner alà andravärldskriget längre.

Tjejer eller kvinnor kan ju däremot tillföra minst lika mycket som Killar/män vad det gäller Organisation eller ledaruppgifter. Därför tycker jag verkligen att fler kvinnor ska ta plats i försvaret. De kan tillföra nya ideer bland de, i gamla mönster och vanor, insnöade gubbarna.

tack.

 
Ingen bild

Wood

19 oktober 2007 19:56

Självklart. Då är det dock hemvärnet, inte lumpen man ska söka sig till. Sen tror jag tyvärr att män kan ha svårt att ta order från kvinnor och det är där, Gudrun Schyman, du ska lägga energi istället!

Tack så hemskt mycket för en givande kommentar Didrik! Konstruktiva åsikter är alltid bäst.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Woodpig - 31 augusti 2009 14:08

Bibblan

Av Woodpig - 22 augusti 2009 13:33

Fokuserad och taggad inför spelning på Solliden Rock klockan 19:40. Haft en krypande känsla om att snart är det dags sen igår eftermiddag.   Brukar inte vara nervös såhär långt innan. Blir nog speciellt idag.Ska bli askul. Kom förbi vetja. ...

Av Woodpig - 25 juli 2009 23:06

Filip och Fredrik har etablerat sig något så sinnessjukt inom svensk media de senaste 9 åren, och det är väl inte så konstigt egentligen. De har skruvat hela det blyga svenska konceptet och bjudit på sig själva mer än något annat programledarpar tidi...

Av Woodpig - 23 juli 2009 19:15

John Butler, Brian Caroll och John Petrucci är alla fantastiska akustiska gitarrister som jag inspirerats mycket av. En annan musiker som verkligen rycker i min intressenerv är Andy Mckee.    Gör dig själv en tjänst och spana in hans låt Rylynn (som ...

Av Woodpig - 22 juli 2009 13:00

Min undersökning har gett resultat! Skakande 34.9 % tycker att 1973 är Sveriges bästa namn. Sören hamnade på andra plats med 20.9 % av rösterna.   Further proving my theory att svenskar super för mycket på semestern. 1973 är inget namn! Det är ett å...

Presentation

Omröstning

Vilket är Sveriges bästa namn?
 Henke
 Lars-åke
 Linni
 Sören
 1973

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3 4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards