Direktlänk till inlägg 23 november 2007

Vem är rädd för svarte man?

Av Woodpig - 23 november 2007 22:05

Alla är vi väl sjukligt förtjusta i gamla antika runstenar? Inte det? Nehe ne... Då skiter vi i det idag då och tar ett helt annat ämne istället.


- Vem är rädd för svarte man!?


- INTE JAAAAAG!!!!


Du känner igen dig eller hur? Leken som satte prägel på hela mellanstadiet var sannerligen en rolig sådan, men det finns en liten funderare här. Jag förstår såklart att "svarte man" i fråga ska föreställa en gammal otvättad, kutryggig, gubbkärring med komplex för att sätta högafflar i barn, men tänk lite, lite längre.


Enligt mina undersökningar har leken svarte man funnits i ungefär 50-60 år. För 60 år sedan var rasismen som allra starkast i staterna och svarta fick i många fall inte åka i samma buss som vita, bara för att ge ett exempel. Även i Sverige (japp, våran kära moralfalukorv) fanns det en viss "rasfobi". Gammelgunnel viskade högst troligt till Surstina om att "där går negerjefveln" när en afrikan kom vandrande på gator och torg.


- Vem är rädd för svarte man!?


- Vem fan är inte rädd för svarte man egentligen!?


Sen springer alla barnen. Springer och springer och springer tills de kommit över gatan. Negern kunde inte ta de den här gången heller, så barnen kan pusta ut.


Önskvärt skulle det vara om vi kunde tänja lite på traditioner här i Sverige men alla vet vi hur svenskar är... Här dricker vi mellanmjölk! Ingen jävla... Negermjölk!


För att få ett jämställt samhälle behöver vi få bort såna här skamligt onödiga petitesser. Varför inte bara säga: "Vem är rädd för Lars Adaktusson?" Jag ser ingen anledning till varför smygrasismen ska få fortlöpa, ingen anledning alls.



Homosexuella, svarta, vita, utvecklingsstörda, rika, fattiga... Eller vet ni vad, den här listan tar för lång tid att skriva, låt oss sammanfatta det hela med ett ord: Människa




  

 
 
Ingen bild

vitman

23 november 2007 23:03

ja har aldrig lekt svarte man :S.. säker på att de är en vanlig lek?

 
Ingen bild

Wood

23 november 2007 23:21

Vilken planet bor du på?

 
Ingen bild

MLi

24 november 2007 00:14

Du skriver hemskt bra!

 
Ingen bild

Josef "den klurige" Ljungström

25 november 2007 14:27

Jag vet inte om "Svarte man" är een svart man.
Jag tror att det är en mystisk filur som smyger omkring och kan atackera folk när som helst.
-Det är så jag slltid sett på leken.

 
Ingen bild

Markus C

10 december 2009 21:14

Men snälla...det är sånna som du som gör att det blir förbjudet att sjunga nationalsången. Sluta se allt som rasism. Jag ser alla som människor, och går inte runt och tänker i huvet. "Där går det en neger". "oj då, det där glassen nogger black måste vara något slags rasism bakom det, för det låter ju faktis som nigger black". LÄGG AV OCH GÅ RUNT OCH TÄNK SÅ. När jag körde den leken så tänkte jag inte alls på en neger, det är bara sånna som du. Ni har någon slags blind rasism som ligger omedvetet långt bak i huvet.

 
Ingen bild

Tf

10 februari 2010 19:36

Om man vill ha ett jämlikt samhälle så ska man väll ändå inte gå och störa sig på småsaker som dessa? Enligt mig så är ett samhälle där all energi går åt för att se till att lekar med färgen svart, brun mm. Blir "förbjudna" eller där varenda slagsmål mellan två olikfärgade människor räknas som hatbrott... Enligt mig så är det ett samhälle där man pekar ut olikheterna med exempel som dessa mer rasdiskriminerande än ett samhälle där man får använda färgen svart i en mening utan att folk ska behöva tänka "hmm... Undrar om han hade någon slags rasistisk baktanke med det där".

 
Ingen bild

Bibi

2 mars 2011 13:42

Vem är rädd för Jimmy Åkesson.
Det är den leken många får leka varje dag, så glöm att jag tycker synd om någon irrationell larvpotta som bara vägrar gå med på att säga chokladboll. Liksom- det är ju TRADITION att vara rasist i vissa familjer. Med en idiots logik framhärdar de att eftersom deras mamma, pappa, styvfarfar och hans katt älskar att säga neger och att sprida myter om invandrare så är det både en tradition och inte rasistskt. För de är ju inte rasister. Ju. Det riktigt ironiska är att det är i dessa umgängen det ofta saknas grundläggande kunskap om svensk historia och svenska språket. Inte blir det mycket traditionellt myspys av heller då spriten oftast får en större plats än familj och vänner.
Vem är rädd för gröne man? Nähä, det lät konstigt det? Vem är rädd för vita kvinna? Inte?
Undrar varför! Det är ingen kränkning att behöva anpassa sig till andra människor, att ta hänsyn, att inte föra vidare attityder till nästa generation.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Woodpig - 31 augusti 2009 14:08

Bibblan

Av Woodpig - 22 augusti 2009 13:33

Fokuserad och taggad inför spelning på Solliden Rock klockan 19:40. Haft en krypande känsla om att snart är det dags sen igår eftermiddag.   Brukar inte vara nervös såhär långt innan. Blir nog speciellt idag.Ska bli askul. Kom förbi vetja. ...

Av Woodpig - 25 juli 2009 23:06

Filip och Fredrik har etablerat sig något så sinnessjukt inom svensk media de senaste 9 åren, och det är väl inte så konstigt egentligen. De har skruvat hela det blyga svenska konceptet och bjudit på sig själva mer än något annat programledarpar tidi...

Av Woodpig - 23 juli 2009 19:15

John Butler, Brian Caroll och John Petrucci är alla fantastiska akustiska gitarrister som jag inspirerats mycket av. En annan musiker som verkligen rycker i min intressenerv är Andy Mckee.    Gör dig själv en tjänst och spana in hans låt Rylynn (som ...

Av Woodpig - 22 juli 2009 13:00

Min undersökning har gett resultat! Skakande 34.9 % tycker att 1973 är Sveriges bästa namn. Sören hamnade på andra plats med 20.9 % av rösterna.   Further proving my theory att svenskar super för mycket på semestern. 1973 är inget namn! Det är ett å...

Presentation

Omröstning

Vilket är Sveriges bästa namn?
 Henke
 Lars-åke
 Linni
 Sören
 1973

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18
19 20 21
22
23 24
25
26
27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards